Αντικατάσταση σωλήνας χωρίς σκάψιμο

Ξαφνικά βλέπεις υγρασία μέσα στο σπίτι, τι κάνεις;

Το δυσκολότερο είναι να βρεθεί το σημείο τής διαρροής το οποίο μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε σωλήνα, σε οποιοδήποτε σημείο, διότι το νερό δεν εμφανίζεται πάντα στο σημείο τής διαρροής. Έχει μεγάλη σημασία το τι έχει προβλεφθεί κατά την υδραυλική εγκατάσταση για μία τέτοια περίπτωση.

Πως σχεδιάζουμε εμείς τις υδραυλικές εγκαταστάσεις

Τοποθετούμε τις σωλήνες μέσα σε σπιράλ μεγαλύτερης διαμέτρου από τη σωλήνα ύδρευσης ώστε να υπάρχει ελευθερία κίνησης τής σωλήνας. Έτσι πετυχαίνουμε δύο σημαντικά πράγματα:

  1. Σε περίπτωση διαρροής, το νερό δεν θα διαβρώσει το μπετόν ή τα ξύλινα πατώματα αλλά θα εμφανιστεί στον πίνακα ελέγχου υδροληψίας, εκεί όπου καταλήγουν όλες οι παροχές, π.χ. εδώ:
    petroupoli-01
  2. Μόλις εντοπιστεί η διαρροή, είναι δυνατή η αντικατάσταση όλης τής σωλήνας χωρίς παρενέργειες και ζημιές, σκαψίματα κ.λπ..

Αντικατάσταση σωλήνας ύδρευσης

Με αυτές τις προϋποθέσεις, η προβληματική σωλήνα μπορεί να αντικατασταθεί όπως αντικαθιστούμε ένα καλώδιο στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση τού σπιτιού. Συνέβη πρόσφατα σε ανεγειρόμενη οικοδομή όπου κληθήκαμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά.

Η σωλήνα τρύπησε καθώς ένα συνεργείο έσκαβε το δάπεδο για την τοποθέτηση καλωδίων. Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν αυτή:

petroupoli-02

Αρχικά καθαρίστηκε ο χώρος γύρω από τη ζημιά και αφαιρέθηκαν τα μπάζα που μπήκαν στο σπιράλ.

petroupoli-03

Η σωλήνα αποσπάστηκε από τον πίνακα ελέγχου υδροληψίας και στις δύο άκρες, ώστε να μπορέσουμε να την αφαιρέσουμε.

petroupoli-04

Στη μία άκρη, η παλαιά σωλήνα συνδέθηκε με τη καινούργια μέσω τού ειδικού συνδετήρα έτσι ώστε τραβώντας την για να βγει, να μπαίνει στη θέση της η καινούργια σωλήνα.

petroupoli-06

petroupoli-05

Από τη μία άκρη ένας συνεργάτης μας τραβάει και από την άλλη ένας δεύτερος συνεργάτης φροντίζει ώστε να μη διπλώσει η σωλήνα.

petroupoli-07

Η σωλήνα αντικαταστάθηκε πολύ εύκολα και γρήγορα.

petroupoli-08

Η καινούρια σωλήνα κόπηκε στις δύο άκρες στο σωστό ύψος ώστε να συνδεθεί πάλι στον πίνακα ελέγχου υδροληψίας.

petroupoli-09

Κόψιμο άκρης Α

petroupoli-10

Σύνδεση άκρης Α

petroupoli-11

Κόψιμο άκρης Β

petroupoli-12

Σύνδεση άκρης Β

Το βασικότερο πλεονέκτημα στο να ολοκληρωθεί η εργασία εύκολα και γρήγορα ήταν η σωστή προετοιμασία κατά την εγκατάσταση, η σωστή χάραξη των διαδρομών των σωληνώσεων και η κατάλληλη διάμετρος τού σπιράλ, όλα είχαν γίνει από εμάς.

Α! Και το ότι όλες οι εργασίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται υπό την αυστηρή επίβλεψη και τελική έγκριση τού Τάσου Γεγογιάννη.

Σχολιάστε